Enkla tips för att skapa lugn inför yogastunden

Stressiga dagar på jobbet, skolan, hemma … Det ska lämnas och hämtas på dagis, tentor ska pluggas till, och deadlines ska hinnas med. Det finns så mycket energi i vår vardag som går åt till att bara stressa, men vi alla behöver varva ner och bara vara för oss själva. Njuta av stunden och njuta av livet. För detta är yogan perfekt. Yoga går utmärkt att göra hemma, utomhus eller tillsammans med andra på en kurs. Dock har många av oss inte tid att ta oss till en kurs som ligger 30 minuter bort ifrån vårt hem, och då är det perfekt att utöva yoga hemma. Som tur är finns det många instruktionsvideos på bland annat Youtube, men det går så klart även bra att bara köra det som känns bra för en själv i stunden.

För att skapa lugn i rummet du befinner dig i och ro i själen, så finns det några enkla tips för detta. När du har gjort detta är det bara att sätta igång med yogaövningarna och slappna av!

  1. Belysning

Belysningen är synnerligen viktig när det kommer till yoga. För att skapa riktig ro i kroppen är det bäst att ha ett mörkt rum med bara några mjuka ljuskällor. Dessa skapas lättast med levande ljus eller lampor som har ett varmt ljus.

  1. Bekvämlighet

Använd en yogamatta, det är det allra lättaste. Om du inte har någon yogamatta så går det även bra att använda till exempel en handduk eller filt. Det är inte särskilt bekvämt att utöva yoga direkt på golvet då det oftast är kallt och det är svårt att få grepp. Men, om du har tillgång till golvvärme hemma hos dig så kan det vara skönt att placera dig i det rummet. Att frysa är inte att rekommendera under yogan, att ha en filt för avslappningsstunden är därför även något du borde ha.

  1. Musik

Att ha igång lugnande musik i bakgrunden kan verkligen få dig i rätt stämning. Det finns många kanaler på Youtube som endast har lugnande musik. Om du inte vill ha just musik så går även naturliga ljud bra, till exempel ljudet ifrån vågor eller regndroppar. ASMR-videos är även väldigt effektiva för att slappna av.

  1. Harmoni i rummet

Detta är absolut inte ett måste, men för att ta det lilla extra steget så kan du även inreda ditt sovrum till att bli en riktig yogaplats. Placera ut levande ljus, en Buddhastaty, och enkla saker så som stenar för att skapa riktig harmoni i rummet!